Fjordtur - september 2010

 

Søndag d. 26. september  - midt i det begyndende løvfald og med 12 m/s fra nordøst - havde turudvalget arrangeret en fællestur til Mariager Fjord. Umiddelbart skulle det jo lyde som en lækkerbisken for alle med hang til frisk luft i ansigtet og ruskende kulfiber mellem hænderne, for der er smukt ved fjorden, og der er forlydende om fint fiskeri også. Alligevel valgte 99 % af foreningens medlemmer at takke nej til tilbuddet!

Mødestedet var planlagt til at være Katbjerg Odde, for at der skulle være albuerum nok til alle. Men da vi kun blev fem, og vinden stod lige ind på stranden ved Katbjerg, ændrede vi taktik i vadestedet og kørte i stedet til Svinebugten på fjordens nordside.

Som noget nyt var starttidspunktet sat til klokken 15. Ideen bag denne ændring var, at vi skulle fiske ind i skumringen i håb om, at der ville trække nogle fisk ind under land, når mørket faldt på.

Fiskene var der nu godt nok, da vi kom. Per havde en fin fisk på i længere tid, men da den skulle i nettet, ombestemte den sig alligevel - slog et par slag med halen - og svømmede tilbage på dybere vand. Herefter blev der fanget et par undermålere, og så var turlederen så ubeskeden at slå til igen. Denne gang måtte fisken indrømme, at den havde tabt, og Per kunne hjembringe en flot fjordørred på 45 cm til røgeovnen.

Det er glædeligt at se, at der er masser af småkravl i form af kutlinger og rejer inde på de lave vand. Fødeudbuddet fejler i hvert fald ikke noget, og de fisk, vi havde kontakt til, var - uanset antallet af cm - alle i en flot stand.

Eftermiddagen igennem havde vi okay fiskeri med kontakt til flere fisk i den mindre ende af skalaen, ligesom der blev hygget gevaldigt ved bord/bænkesættet på stranden, når termokanderne og småkagerne trak mere end fiskeriet.

Da mørket begyndte at sænke sig over fjorden, oplevede vi flere rigtig fine fisk, der gav sig tilkende i overfladen, men desværre lykkedes det ikke at overliste nogle af dem, selvom adskillige mønstre fra flueæskerne blev prøvet ihærdigt af.

Ved 20-tiden satte vi atter kursen hjemover efter en rigtig fin dag ved fjorden. Undervejs havde der været godmodige drillerier - der i et enkelt tilfælde udartede sig til korporligheder - gode grin og lødige historier, termokaffe og bastognekiks, vildfarne fluer i græsset på stranden, et udvalg af fine hatte og spraglede fluemønstre ... kort sagt var der alt det, der gør en foreningstur til en god oplevelse. Forhåbentlig er der nogle flere, der griber chancen og får nogle gode oplevelser med hjem, næste gang turudvalget trommer sammen til en udflugt i det fri. Det kan anbefales ;o)