Hvam Bæk

 

Jeg havde 4 elever med til Hvam bæk, og vi gik bækken igennem fra åen op til broen i Hvam. Der var rigtig mange fine gydebanker, og langt de fleste så fine ud. Dog er der lidt problemer med sandvandring i bækken. De gydebanker der var kittet for godt sammen fik en ordentlig overhaling med det medbragte værktøj. Undervejs så vi meget yngel, hvilket jo også fortæller, at der sker en del gydning med succes i bækken allerede. Det er dejligt at have de unge mennesker med i naturen, så er der rig lejlighed til at diskutere gydegrus, vandplaner, vandløbspleje mm. uden for klasselokalet. Det er vigtigt for os at vise de unge mennesker, at ørrederne ikke altid kommer af sig selv, men at der bliver arbejdet på at få en selvreproducerende ørredbestand.
Forhåbentligt kan vi de kommende uger se ørrederne indtage de nyredte gydebanker.
K&B
Jakob Madsen, lærer, fiskelinien Aalestrup Naturefterskole.
P.S. forhåbentligt kan eleverne fange en fisk allerede næste sæson i åen. Ellers må de jo vente et par sæsoner til deres arbejde i bækken har båret frugt ;-)

 



En regnvåd torsdag gik turen til Hvam bæk. Vi var et par friske elever fra Aalestrup Naturefterskoles fiskelinien, som tog med Jakob Kjær Madsen tidligt af sted. Alle var i godt humør og var meget spænde. Ingen af os elever vidste noget om bækken, men det viste sig at det var en rigtig flot bæk. Vores opgave var at tjekke om alt gyde gruset lå løst, så det var klar til at fiskene kom.
Bækken var af fineste kvalitet, flot skåret grøde kanter og med massere af grus. Vores opgave var en rimelig let opgave den dag, da Hvam bæk var en super god bæk.

Skrevet af:
Frederik Brunse - elev fiskelinien Aalestrup Naturefterskolen